visual artist

Projekt

under uppdatering!

Parallellt med sitt konstnärskap arbetar Anna Stina Erlandsson i gränsöverskridande och kommunikativa konstprojekt. Syftet är att hitta nya kontaktytor mellan konst och samhälle, och bakom detta ligger en pedagogisk och demokratisk motivation som är vägledande för hennes verksamhet. Hon har genomfört upp emot 30 specifika kulturprojekt där ett utåtriktat, pedagogiskt och samhälleligt perspektiv utgör kärnan. En viktig premiss har varit att öka tillgängligheten till professionell konst för en bred och blandad publik.

Tack vare detta engagemang har Anna Stina Erlandsson erhållit mångårig erfarenhet av arbete som projektledare för kulturprojekt med helhetsansvar för planering, tidsplaner, verksamhet, genomförande, budget, marknadsföring.

Anna Stina Erlandsson har initierat och genomfört såväl enstaka utställningsevents som fleråriga vandringsutställningar. Många av hennes projekt har innefattat programverksamhet som föreläsningar, visningar, workshops, mm.

Många projekt har skett inom ramarna för kulturföreningen ApE, grundad 1984. ApE vill på ett fantasifullt och innovativt sätt sprida konst och kultur utanför de etablerade arenorna. ApE har ingen stationär fysisk plattform för sina projekt, utan varje idé tar form i en tillfällig lokal, eller på ett torg, på en gata eller i en park.

Andra samarbetskonstellationer som Erlandsson arbetat i är till exempel konstnärsgruppen FLECT och Systrarna Darwins Utvecklingslära.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien