visual artist

Skapande Skola

Skapande Skola. ÄGD i Sala var ett projekt som delvis finansierades av Skapande Skola. I samband med att konstprojektet ÄGD visades på Väsby Kungsgård i Sala hösten 2013 genomförde vi projektledare pedagogiska visningar av ÄGD samt uppföljande workshops i klassrummen. Deltagare var elever i årskurs 2 och 3 på Kungsängsgymnasiet, elever i åk 8 på Ekeby och Vallaskolan samt förberedelseklassen. Sammanlagt deltog strax under 300 elever.

Vårt pedagogiska arbete inspirerade lärarna att arbeta vidare på temat konst, hembygd och identitet: Arbetet presenterades genom en stor elevutställning på Aguélimuseet i Sala. Utställningen pågick mellan den 21/2-8/3 2014.

Tankar, idéer och semiotiska begrepp har utvecklats och nu gestaltats i två- och tredimensionell bild samt textil. I arbetet har eleverna bland annat bearbetat bildspråkliga begrepp såsom hemlikt, tillhörighet, främmandegöring, metafor och polarisering. I det skapande arbetet har eleverna utgått ifrån egna erfarenheter, upplevelser och åsikter för att föra fram något som de tycker är viktigt att belysa kring deras egen och vår gemensamma historia, samtid och framtid. Arbetet har varit processinriktat med fokus på insikten om hur idéer och tankar om ”jaget” föds och utvecklas i arbetet. Flera av verken kräver någon typ av delaktighet från dig som mottagare. Alla verk är gjorda med målet att försöka beröra och kanske även påverka mottagaren.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien