visual artist

VALÅRET 2014

Konstprojektet VALÅRET 2014: VALÅRET 2014 är ett tema sprunget ur det faktum att det ÄR valår i Sverige detta år. Men temat vidgas till att handla om väljandet ur ett mer mångfacetterat perspektiv. VALÅRET 2014 kretsar kring frågor som: Har alla människor verkligen ett val? Är du utvald lille vän, eller tillhör du skaran som inte är det? VALÅRET 2014 berör ämnen kring makt och obalans, och om kulturens plats i vår tid, i vårt samhälle. Projektet förmedlar information om de konsthändelser som äger rum på gator och torg, i samband med EU-valet i maj och riksdagsvalet i september.

Projektledare: Annica Einarson, Anna Stina Erlandsson och Rikard Fåhraeus.
VALÅRET 2014 presenterades på Supermarket i februari 2014 och på Studio 44 i september 2014.

Ur projektbeskrivningen:

2014. Ännu ett valår i Sverige, till och med ett så kallat supervalår. I maj valde vi våra kandidater till EU, i mitten av september stundade riksdagsvalet.

2014 är sannerligen ett år då vi får chansen att rösta på det vi tror på, det vi verkligen brinner för… någon entusiastisk väljare kanske vill förbjuda privatbilismen som slukar liv och förgiftar världen, någon annan kanske vill rösta bort kapitalets makt, ett barn utan armar funderar på att välja ett liv där hon får omsorgsfulla vårdare på tider som hon själv bestämmer, och vem vet, kanske mannen som sover på gatan väljer en framtid med tak över huvudet? Valmöjligheterna är oändliga… men hallå?  Anar vi möjligen någonting annat, skymtar vi en rörelse där borta, bakom kulisserna?

VALÅRET 2014 är ett tema sprunget ur det faktum att det ÄR valår i Sverige detta år. Men temat vidgas till att handla om väljandet ur ett mer mångfacetterat perspektiv. VALÅRET 2014 kretsar kring frågor som: Har alla människor verkligen ett val? Är du utvald lille vän, eller tillhör du skaran som inte är det? VALÅRET 2014 berör ämnen kring makt och obalans, och om kulturens plats i vår tid, i vårt samhälle…

LÄNK TILL PROJEKTET

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien